اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
مولدسازی دارایی های دولت در سال های گذشته در برنامه ها قرار داشت و دولت سیزدهم اعلام کرد که اجرای چندانی رقم نخورده و با تصویب آیین نامه ای آن را تاحدی عملیاتی کرد؛ حالا دولت چهاردهم در ابتدای راه به اجرای این تکلیف قانونی اقبال نشان داده است.
به باور کارشناسان، مولدسازی دارایی های دولت نوعی ثروت آفرینی است که می تواند به افزایش کارایی و بهره وری در اقتصاد بینجامد.
بر اساس این گزارش، زمزمه ی مولدسازی اموال دولت در سال های اخیر، از اوایل دولت سیزدهم شنیده شد؛ شهید رئیسی پاییز 1400 دستور داد: "برنامه مولدسازی اموال مازاد دولت با همکاری همه دستگاه ها و قوای کشور هرچه سریع تر اجرایی شود."
وی هم چنین در این باره گفته بود: "تمام مدیران برای رفع کسری بودجه بدون آثار تورمی باید با وزارت اقتصاد و دارایی برای تأمین بودجه از این طریق همکاری کنند."
همان طور که گفته شد، دولت سیزدهم این اقدام را برای افزایش بهره وری و هم چنین راهی برای تأمین بودجه عنوان کرد.
مسئولان دولتِ سابق گفته بودند: مولدسازی یک نوع بازاندیشی در نوع اداره بخش عمومی دولتی کشور است؛ یعنی دولت برای اینکه دستگاه ها امانت دار اموال عمومی هستند باید بهترین استفاده کننده از اموال عمومی باشد، متأسفانه در سنوات گذشته به جهت بی توجهی به این بخش از بازدهی های اقتصادی، بسیاری از این دارایی ها فقط حفظ می شد و راکد و مازاد مانده بود، مصوبه مولدسازی کمکی بود بر اینکه بر مقاومت دستگاه های اجرایی غلبه شود. بنای دولت این نیست مسیرهای غلط که در واگذاری دارایی ها که به صورت غیرشفاف بوده عمل شود و استان ها و دستگاه ها مکلف شده اند که دارایی ها را به صورت شفاف اطلاع رسانی کنند.
بعد از یک سال و در نظر گرفتن عناوینی در بودجه ی 1401 که باید از طریق مولدسازی اموال دولتی محقق می شد، اجرای این طرح کم کم آغاز شد و منابعی نیز حاصل شد و دولت وقت اعلام کرد برای شفافیت و بهبود این فرآیند قصد دارد سازوکاری مشخص را معرفی کند.
شورای عالی هماهنگ اقتصادی سران قوا سال 1401 مصوبه ای گذراند و هیئت عالی مولدسازی اموال دولتی را معیّن کرد؛ بر این اساس هیئت هفت نفره ای متشکل از وزرای اقتصاد، کشور، راه و شهرسازی و رئیس سازمان برنامه و بودجه، یک نماینده از طرف رئیس قوه قضاییه و یک نماینده از طرف رئیس مجلس به ریاست معاون اول رئیس جمهور برای اجرای این مصوبه تشکیل شد.
سید احسان خاندوزی وزیر وقت اقتصاد درخصوص اهداف مورد انتظار مولدسازی گفته بود شفاف سازی دارایی های دولت، شفاف سازی فرآیند و هم چنین شفاف سازی مصارف سه خروجی مورد انتظار مولدسازی است.
رئیس جمهور فقید اعلام کرده بود هدف مولدسازی دارایی های دولت این است که در اجرای قانون، از ثروت های بلااستفاده و متوقف مانده در دستگاه ها برای رونق تولید و تسریع پیشرفت کشور استفاده بهینه شود. هدف مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، اجرای قانون در جهت مولدسازی اموال راکد دستگاه ها، با پشتوانه قانونی و حقوقی و بر اساس روشی اصولی است که با استفاده از تجارب گذشته به ویژه تجربه اجرای ناصحیح سیاست خصوصی سازی، انجام خواهد شد.
این اعلام اهداف و تشریح ابعاد در واکنش به برخی ادعاها و واکنش ها بر این مبنی بود که برخی گفتند دولت درباره ی مولدسازی قانون جدید وضع کرده است. دولتِ وقت نیز توضیح داد قانون جدیدی در این زمینه تصویب نکرده و بلکه مولدسازی از برنامه ی چهارم توسعه وجود داشته و اجرا نمی شده؛ دولت آیین نامه ای برای تسهیل در اجرا، افزایش بهره وری و هم چنین تأمین بودجه مصوب کرده است.
بر اساس این گزارش، مولدسازی در سال های 1401 و 1402 اجرایی شد و جان تازه ای گرفت؛ تا جایی که خاندوزی وزیر اقتصادی و سخنگوی اقتصادی دولت سیزدهم، شهریور 1402 به تسنیم گفته بود: تا امروز 3590 ملک مازاد شناسایی شده و 1576 ملک به مرحله ارزش افزایی رفته است، باید بهتر گفت که مولدسازی بنگاه معاملات ملکی نیست و بنای دولت فروش تمامی اموال نبوده است و بلکه باید بهترین روش استفاده از اموال شناسایی شود و بعد از اخذ مجوز، مولدسازی انجام بگیرد تا عایدی خوبی ایجاد شود که آن عایدی پشتوانه اقدامات عمرانی باشد. رقم درآمد پنج ماهه اول امسال(1402) از مولدسازی 3587 میلیارد تومان بوده است.
او همچنین دی ماه سال گذشته اعلام کرد 1851 ملک مازاد شناسایی شده و حدود 360 ملک به مرحله فروش رسیده اند.
برای بودجه ی سال جاری نیز منابعی در بودجه در نظر گرفته شده که باید از محل مولدسازی دارایی های دولت در نظر گرفته شده است.
بر اساس این گزارش، 30 اردیبهشت ماه 1403 بالگرد حامل آیت الله رئیسی رئیس جمهور، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه، آیت الله آل هاشم امام جمعه تبریز و دیگر همراهان شان در منطقه ی ورزقان آذربایجان شرقی سقوط کرد و همگی به شهادت رسیدند. بعد از دو مرحله انتخابات ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان در تیرماه 1403 به ریاست دولت چهاردهم انتخاب شد و دولت سیزدهم یک سال پیش از موعد به کار خود پایان داد.
** دولت چهاردهم چه عزمی در قبال مولدسازی دارد؟
حال که چند ماه از آغاز دولت جدید گذشته، گفت وشنودها حاکی از این بود که آیا دولت چهاردهم به اجرای مولدسازی اقبال خواهد داشت و چه برنامه ای برای اجرای این تکلیف قانونی دارد؟ این در حالی بود که محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور 7 آبان ماه جاری اولین جلسه ی «هیات عالی مولدسازی دارایی ها در دولت جدید» را تشکیل داد و در جلسه گفت: باید از تمام فرصت ها و امکاناتی که قانون برای ارزش افزایی دارایی های مازاد دولتی در اختیارمان گذاشته به بهترین نحو استفاده کنیم تا حداکثر عایدی نصیب دولت شود و درآمد حاصله از این دارایی های بلااستفاده و غیرمولد، در مسیر پیشرفت کشور به کار گرفته شود.
عارف با بیان اینکه به تمامی دستگاه ها و وزارتخانه هایی که دارایی های مازاد خود را عرضه می کنند، با قاطعیت اعلام کرده ایم در هنگام واگذاری، باید به دقت روش های قانونی ارزش افزایی این دارایی ها را بررسی کنند، گفت: مسئولان و متخصصان هر دستگاه و وزارتخانه باید در این حوزه سختگیرانه عمل کنند تا درآمد بیشتری برای کمک به برنامه ها و طرح های توسعه کشور جمع شود و این درآمدها نیز در مسیر قانونی آن صرف شود.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه جلسات هیات مولدسازی دارایی ها با فاصله زمانی کمتری برگزار خواهد شد، گفت: باید با سرعت این املاک را تعیین تکلیف کنیم و از درآمد حاصل از مولدسازی، برای سرمایه گذاری در طرح هایی که جامعه به شدت به آنها نیاز دارد و از جمله در رفع مشکلات و تنگناهای مربوط به مدارس، هنرستان ها و توسعه بیمارستان ها و... استفاده کنیم تا اموال راکد وارد چرخه اقتصادی کشور شوند.
به گزارش تسنیم، حالا که زمان بررسی بودجه در مجلس فرا رسیده و دولت نیز لایحه ی پیشنهادی دخل و خرجش برای سال آینده را به نمایندگان داده، باید دید که این دو قوه چه برنامه ای برای ادامه و نحوه ی اجرای این تکلیف قانونی خواهند داشت.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}